Et stort glas vand eller to før hvert måltid kan i sig selv reducere din appetit og dermed vægt.Et stort glas vand eller to før hvert måltid kan i sig selv reducere din appetit og dermed vægt.

Tab over 4 kilo med dette simple vandtrick

Et simpelt vandtrick kan få dig til at tabe næsten 4,5 kilo på 12 uger uden at du går på slankekur.

 

Ifølge en ny undersøgelse fra University of Birmingham kan en halv liter vand før de tre store måltider vise sig at være verdens mest simple slankemiddel.

De mener, at den simple metode kan være enormt gavnligt og en let måde, diætister og andet sundhedspersonale samt offentlige sundhedskampagner kan få bugt med den fedme-epidemi, der hærger store dele af den vestlige verden.

Forskernes resultater er baseret på et forsøg med 84 fede voksne deltagere, der blev overvåget over en 12 ugers periode, hvor de enten fik at vide, at de skulle drikke en halv liter vand en halv time før de store måltider eller bare forestille sig at deres mave i forvejen var fuld.

Dertil fik de et kort kursus i at spise sundere og dyrke mere motion.

De deltagere, der dagligt drak vand før alle tre hovedmåltider havde efter de 12 uger tabt 4,3 kg, mens de deltagere, der kun drak en halv liter vand før et af de store måltider eller slet ikke drak vand før måltiderne, i gennemsnit kun tabte 0,8 kg.

"Det gode ved disse fund er deres enkelhed. Bare ved at drikke et stort glas vand, tre gange om dagen før dine hovedmåltider kan du reducere din vægt," siger dr. Helen Parretti, der har fået undersøgelsen offentliggjort i tidsskriftet Obesity.

"Det er ikke noget, der er besværligt at integrere i vores travle hverdag."

Deltagerne måtte kun drikke vand fra hanen og skulle holde sig fra sodavand eller andre sødede drikke.

Forskerne håber nu at modtage støtte til et forsøg med et større antal deltagere og over en længere periode, for at bekræfte resultaterne.

"At tabe et par ekstra kilo i løbet af et år kan have stor betydning for helbredet, og dette kunne være en nem måde at sikre et vægttab."

Tags: appetit, vand

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?