Vej dig dagligt og tab dig mere

Bruger du en app til dagligt at følge din vægt taber du dig mere - og jo oftere du tjekker din vægt, desto mere taber du dig.

 

Det konkluderer en ny undersøgelse fra The University of Manchester, hvor forskere har tjekket vægtudviklingen hos 975 app-brugere i løbet af fire år.

Resultaterne viste, at de brugere, der kommunikerede mest med deres internet-aktiverede badevægte også var dem, der tabte sig mest - svarende til et ekstra vægttab på 1,13 kg for mænd og et 0.925 kg vægttab for kvinder over tolv måneder.

Anført af Dr. Matthew Sperrin, lektor i Sundhedsdata Science på The University of Manchester Health eScience Center, blev undersøgelsen lavet i samarbejde med Withings, der er en fransk producent af wifi-sundhedsteknologi. Firmaet lavede en anonymiseret stikprøve af deres Smart Scale kunder i Storbritannien.

"Vi ønskede at finde ud af om vejning på badevægte påvirker brugernes adfærd, noget, der kun er mulig med de seneste fremskridt inden for teknologi. Samarbejdet med Withings gav os mulighed for at spotte en stærk sammenhæng mellem selv-vejning og vægttab. Især viste det sig at jo mere en patient vejede sig, desto mere vægt tabte de," siger Dr. Sperrin, der har fået undersøgelsen offentliggjort i Journal of Medical Internet Research

"Spørgsmålet er om det er vægtændringen, der tilskynder folk til mere nøje at overvåge deres vægt eller om det er overvågning, der tilskynder til et vægttab? Det er noget, vi er interesseret i at undersøge nærmere."

Sideløbende med disse fund var forskerne også i stand til at forstå mere om de typiske brugere af denne type apps. Ved at sammenligne de indsamlede data med BMI oplysninger i den generelle befolkning, konstaterede forskerne også, at den typiske kvindelige bruger havde et lavere BMI end den gennemsnitlige befolkning, mens mandlige brugeres BMI havde tendens til at være højere.

"Denne type teknologi er et reelt gennembrud for den fremtidige sundhedsforskning Vi får klarere og mere detaljeret indsigt i den måde, folk lever deres liv dag-til-dag, og hvad der fremmer og motiverer sund adfærd," siger Alexis Normand, direktør for Withings Health Institute.

Forskerne erkender, at der er visse problemer med deres undersøgelse. Udover at dataene er leveret af firmaet, der sælger wifi-badevægten, er det formentlig kun særlige grupper mennesker, der køber en sådan løsning, der koster over 1.000 kr.

Derudover viste køberne sig som sagt at have et hhv. højere og lavere BMI end den generelle befolkning.

 

 

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?