6 grunde til at din slankekur allerede kikser

Er du allerede ved at opgive din slankekur er det måske ikke så mærkeligt. Der er nemlig flere seriøse grunde til at du ikke er i stand til at fastholde slankekuren. 

Tidspunkt

Nytåret er formentlig den værste periode at starte på en slankekur.

Evolutionært er mennesket nemlig udviklet til at opbygge et fedtlag om vinteren for at beskytte os mod kulde og mangel på føde.

Det understreger en ny undersøgelse fra University of Exeter, hvor forskerne har set på de evolutionære mekanismer, der stammer helt tilbage fra vi var hulemænd.

Forskerne brugte computermodeller til at analysere, hvor meget fedt dyr bør ophobe for at bevare den sundeste vægt.

"Modellen forudsiger at dyr tager på i vægt, når maden er sværere at finde. Alle dyr, herunder mennesker, vil have sæsonudsving i lysten til at tage på i vægt. Lagring af fedt er en forsikring mod risikoen for ikke at finde mad, som for før-industrielle mennesker mest sandsynligt var om vinteren. Dette antyder, at nytårsdag er det værst tænkelige tidspunkt at starte en ny slankekur, " understreger forskerne.

I stedet er der meget mere fornuft i at starte en slankekur i begyndelsen af foråret - så kan du også blive klar til bikini-sæsonen.

Vane

At spise og spise for meget er nemlig en indgroet vane opbygget gennem længere tid og det kræver også lang tid at slippe af med den.

I 2009 viste en undersøgelse fra University of London, at det tager over to måneder - i gennemsnit - at  opbygge en ny vane.

Studiet undersøgte hvor lang tid det tog 96 mennesker over en periode på 12 uger at indarbejde en ny vane. Hver person valgte selv en ny vane og rapporterede hver dag om de fulgte den nye vane og om de følte at den var blevet automatisk.

Nogle valgte simple vaner som at "drikke en flaske vand til frokosten." Andre valgte mere vanskelige opgaver som at "løbe i 15 minutter før middag." Efter de 12 uger analyserede forskerne resultaterne og konstaterede at det tog i gennemsnit 66 dage før den nye vane var indarbejdet.

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?