Reishi svampe har i århundreder været populært i Kina som generelt livsforlængende .Reishi svampe har i århundreder været populært i Kina som generelt livsforlængende og noget tyder på at det også kan forhindre fedme, der jo øger dødeligheden.

Svamp beskytter mod fedme

Reishi-svampen er brugt i århundreder i kinesisk medicin som et vidundermiddel mod alvorlig sygdom, men den kan også bruges i behandling af fedme.

 

Det viser i hvert fald en ny kinesisik undersøgelse, som BBC fortæller har testet udtræk af svampen på mus.

Undersøgelsen, der er offentliggjort i tidsskriftet Nature Communications, tyder på at udtræk af svampen med det latisnkse navn Ganoderma lucidum forhindrer vægtforøgelse ved at ændre bakteriekulturen i tarmen. 

Forskerne fra Taiwan understreger dog, at selv om resultaterne er positive, så kan man ikke bare tilsætte ekstraktet til en cola og så forvente at tabe sig.

Ganoderma lucidum har traditionelt været solgt som helsebringende og for at leve længere, siger forskerne på Chang Gung Universitet, der har testet svampen på mus, som fik en fedtrig kost.

Mens mus, der kun fik en fedtrig kost, tog 42 gram på i løbet af to måneder, så tog mus, der også fik en høj dosis svampeekstrakt kun 35 gram på. Det er en markant mindre vægtforøgelse på over 16 procent.

I deres rapport skriver forskerne at svampeekstraktet måske "kan anvendes som præbiotes for at reducere kropsvægt, kronisk inflammation og insulinresistens og diabetes 2 hos overvægtige personer."

Det kræver dog yderligere test i forsøg med mennesker.

Resultaterne viste, at svampe-ekstraktet ændrede bakterierkulturen i tarmen.

Tarmbakterier har stor betydning for fordøjelsen og frigivelse af energi, og nogle bakterie-arter er forbundet med slanke mennesker og andre med fede mennesker.

Og de taiwanesiske forskere forsøg viste også at transplantation af afføring fra de svampe-fodrede mus til andre mus hjalp med til at forhindre at modtageren tog på.

Flere tidligere undersøgelser har vist en tydelig sammenhæng mellem tarmbakterier og vægt. For nylig skrev slankeviden om en mor, der 'arvede' datterens overvægt, da hun fik transplanteret afføring fra datteren i anden anledning.

 

Tags: tarmbakterier, svampe, ekstrakt

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?