ValleproteinValleprotein kan reducere vægten og især mavefedtet viser undersøgelsen.

Proteindrik forbrænder mavefedt

Drikker du to-tre glas med valleprotein om dagen vil din krop automatisk begynde at forbrænde mere mavefedt.

 

Det antyder forskning offentliggjort i tidsskriftet Obesity, hvor professor Paul J. Arciero fra Skidmore College i New York præsenterer resultaterne af et forsøg med 30 overvægtige mænd og kvinder. 

Deltagerne blev delt op i to grupper, hvor den ene blev bedt om at følge en traditionel kulhydratrig diæt, hvor omkring 15 procent af kalorierne kom fra proteiner, svarende til den kost de fleste vesterlændinge spiser.

Resten af ​​de deltagerne blev sat på en proteinrig kost, hvor 35 procent bestod af 35 procent proteiner. Selv om denne gruppe spiste mere mad med mager protein, boostede de også deres protein-indtag med ekstra valleprotein i form af shakes og proteinbarer. Valleprotein er et biprodukt i forbindelse med ostefremstilling. 

Halvdelen af ​​høj-protein gruppen blev desuden bedt om kun at spise tre måltider om dagen, mens den anden halvdel skulle spise seks mindre måltider dagligt.

I de næste to måneder spiste alle deltagerne nøjagtig samme antal kalorier, men i de sidste fire uger blev alle bedt om at spise færre kalorier - til et niveau, hvor man normalt vil tabe sig.

Resultaterne viste klart, at deltagerne på den almindelige kost, kun tabte et halv til et helt kilo, mens høj-protein gruppen tabt mellem to og tre kilo. Og det bedste var, at den proteinrige diæt især havde betydet mindre mavefedt. 

Et nærmere kig på resultaterne viste, at folk, der spiser seks mindre måltider om dagen tabte mest kropfedt - næsten 2.5 kilo i gennemsnit - og smed næsten dobbelt så meget mavefedt.

Arciero foreslår derfor at drikke 2-3 proteinshakes eller -barer med omkring 25 gram protein per portion om dagen mellem måltiderne.

Fokus på valleprotein er vigtig, siger han: Tidligere undersøgelser viser, at det kan stimulere muskelvækst, som øger stofskiftet og følelsen af mæthed.

 

Tags: mavefedt, valleprotein

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?