Sørgelige film får dig til at spise helt op til 50 procent mere end komedier.Sørgelige film får dig til at spise helt op til 50 procent mere end komedier.

Tårepersere får dig til at spise mere

Skal du i biografen eller se en film i TV, så vælg en komedie. Sørgelige film får dig nemlig til at spise mere end komedier og kan betyde at du bliver federe.

 

Det viser en amerikansk undersøgelse af biografgængere, hvor forskere konstaterede at tårepersere medførte at folk spiste mellem 28% og 55% flere popcorn både i laboratoriet og i en biografsal i et indkøbscenter under Thanksgiving.

Ifølge resultaterne fra Cornell Food and Brand Lab spiste biografgængere 28 procent flere popcorn, da de så tragedien Love Story, end da de så komedien Sweet Home Alabama.

Analyser af affaldsmængderne af popcornbægre fra biografer i syv byer over hele USA i en Thanksgiving weekend, viste lignende resultater. Efter vejning af kasserede popcorn og optælling af popcornbægre, fandt forskerne, at biografgængerne, der havde købt popcorn og så en trist film, Solaris, i gennemsnit spiste 55 procent flere popcorn (127 versus 82 gram) end dem, der så den mere humørfyldte film My Big Fat Greek Wedding.

Men hvis du elsker tårepersere, skal du ikke fortvivle. 

"Sørgelige film kan også få folk til at spise mere sund mad, hvis de har muligheden," siger professor Brian Wansink, der er hovedforfatter på undersøgelsen, som er offfentliggjort i JAMA-Internal Medicine.

"Det kan faktisk være en nem og ukompliceret måde at sikre flere frugter og grøntsager i din kost."

Resultaterne følger efter en anden undersøgelse, der viser, at action- og eventyrfilm fik tv-seere til at spise flere kalorier - men kun hvis der var mad inden for rækkevidde.

"Når det handler om actionfilm, ser det ud som om folk spiser til tempoet i filmen," siger medforfatteren Aner Tal.

"Men film kan også generere følelsesmæssige spiselyst, og mennesker kan spise for at kompensere for sorg."

Wansink giver et sidste råd til film-elskere på slankekure.

"Hold snacks langt væk, lad dem ideelt set blive i køkkenet og tag kun de snacks med hen foran TVet, som du har tænkt dig at spise. Det er nemmere at blive slank ved at forebygge end at holde sig slank med viljestyrke."

 

 

Tags: kalorier, overvægt, film, popcorn

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?