Drik en kop kaffe og sæt gang i forbrændingen.

7 nemme måder at få gang i forbrændingen

Du kan forbrænde mange kalorier ved små justeringer i din dagligdag, hvis du ikke orker timelange ture på løbebåndet.

 

Selvom vi alle ved, at motion er effektivt, hvis man vil forbruge flere kalorier end man indtager, så findes der også andre måder at sætte fut på den lille indre forbrændingsmotor.

Og det kan være lige fra at tilføje en ekstra ingrediens til den hjemmelavede smoothie til at finde noget at få sig et godt grin af. 

Vi har fundet syv af eksperternes gode fifs til at få forbrændingen bare en lille smule op hver dag:

Drik før du spiser

Hvis du er på kur og drikker to glas vand før du spiser et måltid, taber du dig henover tre måneder i gennemsnit lidt over to kilo mere end dem, der også er på kur men ikke drikker vand inden måltidet. Det viser et studie, som er offentliggjort ved American Chemical Society’s årlige konference.

At sørge for at få vand i løbet af dagen booster også forbrændingen, og forskning har vist, at hvis man sørger for at få rigeligt med vand, føler man sig mere energisk hele dagen. 

Drik kaffe

Koffeinens evne til at sætte fart på centralnervesystemet gør det til en stærk booster af forbrændingen.

”Derudover giver kaffebønnerne antioxidanter og andre gevinster for helbredet,” siger Amy Goodson, diætist for Texas Health Ben Hogan Sports Medicine.

”Bryg en kop, som ikke er fyldt med fløde og sukker. Kaffe kan være en god måde at få energi og antioxidanter på.”

Kaffe har vist sig at øge energiniveauet under træning, især når det gælder udholdenhed, og det hjælper mennesker med at træne hårdere i længere tid, hvilket betyder, at kaffen også på den måde hjælper med at få forbrændt flere kalorier.

Desuden kan det være en god ting at drikke kaffe efter en workout. Det øger musklernes indhold af glykogen med 66 procent, hvilket ifølge et studie offentliggjort i Journal of Applied Psysiology medfører en hurtigere genopbygning af energilagrene i løbet af træningen.

Skift til grøn te

Hvis du drikker tre kopper kaffe om dagen, bør du måske overveje at skifte en af dem ud med grøn te.

Udover at sætte gang i forbrændingen og slukke tørsten, er grøn te en god kilde til de antioxidanter, der hedder k´catechiner. En undersøgelse offentliggjort i Journal of Clinical Nutrition viste, at grøn te kombineret med i alt tre timers moderat træning om ugen reducerer mavefedt henover en tre måneders periode.

”Usødet grøn te har vist sig at øge kalorieforbrændingen med omkring 100 kalorier om dagen,” siger Michelle Dudash, læge og forfatter.

For at opnå de bedste resultater, anbefaler Dudash en friskbrygget grøn te.

”Grøn te på flaske har en lavere koncentration af de gode ingredienser,” siger hun og tilføjer, at mange af de færdigbryggede har et højt niveau af tilført sukker eller kunstige sødestoffer.

Tilføj protein til din smoothie

Når du laver dig en sund smoothie med frugt og andre lækre ingredienser, er det en god ide at tilføje proteinpulver.

Paul Arciero, professori Health and Exercise Science afdelinge ved Skidmore College, anbefaler at tilføre proteinpulver til ens daglige måltider, fordi det hjælper på forbrændingen af kalorier og fedt – og at det hjælper kroppen med at bevare muskelmassen samtidig med at det snyder hjernen til at føle mæthed længere.

Alle typer protein er godt for forbrændingen. En undersøgelse, der er offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition afslørede dog, at valleprotein har en større effekt end den protein, der f.eks. kommer fra soja.

Gå på stedet

Det kan godt være du driver dine kollegaer til vanvid ved at sidde og vippe med foden. Men så kan du bare forklare dem, at det er sundt. Den lille energiudladning, som mange af os har behov for i løbet af dagen, tæller nemlig også i kalorieregnskabet. Al den aktivitet, der ikke har med træning at gøre, kan hjælpe dig med at forbrænde 350 flere kalorier om dagen. 

”Mindre aktiviteter som f.eks. at løbe op ad trapperne, gå på stedet når du taler i telefon eller bare at rejse dig op fra stolen, tæller altsammen,” siger Tom Holland, der er psykolog med speciale i træning og forfatter. 

”Det løber hurtigt op, så udnyt hver en mulighed for at bevæge dig i løbet af dagen.”

Tag dig en yoghurt

Probiotika, der er de sunde bakterie i yoghurt, har vist sig også at hjælpe os med at tabe os. I hvert fald, hvis man er en kvinde, viser en ny undersøgelse, som er offentliggjort i British Journal of Nutrition.

Overvægtige mænd og kvinder fulgte en 12-ugers slankekur, hvor halvdelen af dem også fik en probiotikapille hver dag. Kvinder i den gruppe, der fik probiotika, tabte sig mere end dem, som kun fik en snydepille, og de fortsatte tilmed med at tabe sig også i 12 uger efter at kuren var stoppet. Desværre kunne forskerne ikke se nogen forskel for mændene.

Og så den lille sjove…

Tag en pause og se en sjov video på YouTube eller gennemfør en underholdende quiz. Det er ikke bare sundt for hjernen – det forbrænder også kalorier!

Et studie fra International Journal of Obesity viser en øget forbrænding på 10 til 20 procent – og en øget hjerterytme – hvis man får sig et ordentligt grin. Ok, der skal nok en hel del latter til for at gøre det ud for en god løbetur – men lidt har jo også ret….

 

 

Tags: kalorier, vand, forbrænding, koffein

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?