Overvægtige har flere fordele i forhold til normalvægtige - blandt andet et bedre humør.Overvægtige har flere fordele i forhold til normalvægtige - blandt andet et bedre humør.

6 overraskende fordele ved at være overvægtig

Overvejer du at gå på slankekur, så er det en beslutning, hvor du ikke kun skal tænke på de positive sider ved en slankere linie.

Selv om de fleste kæmper for at slippe af med overvægten, så er der nemlig flere gode grunde til ikke at kæmpe alt for hårdt for at slanke sig.

For selv om du måske kommer til at  se bedre ud og føle dig bedre tilpas, så tyder flere undersøgelser på at der er fordele ved i hvert fald en smule overvægt.

1. Leddegigt

Er du overvægtig kan det faktisk vise sig at beskytte dig mod risikoen for at udvikle leddegigt.

Det antyder et nyt studie fra Lund Universitet, hvor forskere har analyseret data fra to sundhedsundersøgelser med i alt 50.705 deltagere og konstateret en stærk sammenhæng mellem et højt BMI hos mænd og en lavere risiko for at udvikle leddegigt.

Resultaterne, der er offentliggjort i tidsskriftet Rheumatology, viste at mænd med et BMI over 25 i den ene undersøgelse var 63 procent mindre tilbøjelige til at udvikle leddegigt, mens de i den anden undersøgelse var 40 procent mindre til bøjelige til at udvikle gigtsygdommen.

2. Hjertesygdom

En flerårig norsk undersøgelse fra 2014 af over 4000 mænd og kvinder viste, at fede mænd med et BMI over 30 havde en 80 procent forøget risiko for hjerteinfakt og en 60 procent højere risiko for at dø af hjertesygdom, men at mænd, der 'bare' var overvægtige med et BMI mellem 25 og 30 ikke havde nogen nævneværdig forøget risiko.

Kvinder så til gengæld ud til ligefrem at være beskyttet mod hjertesygdom, hvis de var overvægtige. I forhold til normalvægtige kvinder havde overvægtige kvinder med hjertesygdom en 50 procent lavere risiko for at blive ramt af infarkt (vævsdød grundet manglende ilttilførsel) i hjertet.

Dertil kom at fede kvinder med et BMI over 30 ikke så ud til at have en forøget risiko for at få en hjerteinfarkt.

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?