Spinning beskytter blodkarrene mod fedtrig mad og senere risiko for hjertekar-problemer.Spinning beskytter blodkarrene mod fedtrig mad og senere risiko for hjertekar-problemer.

Otte minutters cykeltur beskytter mod fedtrig mad

Tag en kort men hurtig cykeltur før du spiser fed mad og undgå hjertekar-problemer.

 

Det anbefaler forskere fra University of Exeter efter at have testet effekten af motion på blodkarrene hos unge, der spiste et fedtrigt måltid.

Hjertekar-sygdomme som hjerteanfald og slagtilfælde er blandt de mest almindelige dødsårsager i Danmark og disse sygdomme bliver grundlagt i ungdommen, hvor mad med et for højt fedtindhold og for lidt motion formentlig er med til at forringe ​​blodkarrenes funktion.

Motion før et måltid med et højt fedtindhold er kendt for at forebygge forringelsen af blodkarrenes funktion, men hidtil har ingen undersøgelse klarlagt hvad den bedste motion er.

Den nye undersøgelse har sammenlignet høj intensiv intervaltræning mod moderat intensiv motion på blodkarrenes funktion hos unge drenge og piger, efter at de havde indtaget en fedtrig milkshake.

Testen viste, at ca. 25 minutter moderat intensiv cykling ganske vist forhindrede faldet i blodkarrenes funktion, men bare otte minutters højintensiv cykling forbedrede blodkarrenes funktion til et niveau, der var bedre end den længere moderate trænng.

"Vores undersøgelse viser, at intensiteten spiller en vigtig rolle for beskyttelsen af blodkarrene hos de unge efter indtagelse af et fedtrigt måltid," siger chefforsker Dr. Alan Barker, der har fået undersøgelsen offentliggjort i American Journal of Physiology - Heart and Circulatory Physiology.

"Desuden fandt både drenge og piger den intensive træning meget sjovere end den længere moderat intensive motion. I betragtning af at meget få unge i øjeblikket dyrker de anbefalede minimum en times moderat intensiv motion om dagen, kan en kortvarig højintensiv træning være et attraktivt alternativ for at forbedre de unges blodkar."

 

Tags: fedt, motion, blodkar

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?