7 tips til at slippe af med mavefedtet

 

Det kan godt være at du har tabt dig en 15-20 kilo, men det er som om fedtet omkring din mave ikke helt har forstået at du er på slankekur.

Maven synes ofte at være det sværeste onråde at slippe af med fedt. 

Mænd har tendens til at få mavefedt når de begynder at tage på, mens kvinders fedt i første omgang sætter sig på hofter og lår. Forskellen skyldes formentlig østrogen og derfor har kvinder større tilbøjelighed til at tage på omkring maven, når de kommer i overgangsalderen.

Mavefedt er desværre det værste fedt vi har på vores krop og det er såmænd ikke det som du kalder et håndtag, der er problemet. Det er det fedt, der lægger sig inde mellem organerne og som betegnes som visceralt fedt.

Problemet er at fedtet omkring organerne har tendens til at øge kroppens betændelsestilstande formentlig fordi fedtet presser på organerne og øger risikoen for både hjertekar-problemer og kræft.

Det er derfor vigtigt for kvinder at have styr på deres vægt før de når i overgangsalderen og det indebærer at overholde en fornuftig diæt og træne jævnligt. Ellers skal du kæmpe endnu hårdere for at holde styr på mavefedtet, når du bliver ældre.

Men bare rolig, der er flere måder at slippe af med mavefedtet Her er 7 forskningsbaserede metoder til nemmere at slippe af med mavefedtet.

 

Tags: søvn, mandler, træning, mavefedt, grøn te, morgenmad, catechin

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?