Kan du tilgive dig selv og accepterer din ufuldkommenheder får du et mere positivt kropsbillede.

Medfølelse med dig selv giver et bedre kropsbillede

Accepterer du at du ikke er fuldkommen får du formentlig et mere positivt kropsbillede og bliver bedre i stand til at håndtere skuffelser og nederlag. 

 

Det viser en undersøgelse fra Det Humanistiske Fakultet på University of Waterloo, hvor forskerne fandt, at selv-accept og tolerance over egne fejl og mangler kan være vigtigt for få et positivt kropsbillede - og dermed beskytte piger og unge kvinder mod usunde slankekure og spiseforstyrrelser. 

"Kvinder kan få et mere positiv kropsbillede og bedre spisevaner, hvis de møder skuffelser og nederlag med venlighed og erkendelsen af, at problemer er en normal del af livet," siger professor Allison Kelly på Institut for Psykologi ved Waterloo og hovedforfatter på undersøgelsen, der er offentliggjort i Body Image. 

"Hvordan vi behandler os selv i forbindelse med problemer relateret til vores krop og spisevaner synes at have en indflydelse på, hvordan vi har det med vores krop og vores forhold til mad." 

Undersøgelsen føjer sig til stadig flere studier, der tyder på, at medfølelse med en selv kan have unikke fordele, som selvværd ikke giver. Selvværd kommer af at vurdere sig selv som værende over gennemsnittet, og kan derfor betyde begrænsninger i hjælpen til andre mennesker. 

Undersøgelse er baseret på data fra 153 kvindelige studerende og sammenlignede deres BMI med resultaterne af en række spørgeskemaer, der viste deres niveau af selvstændig medfølelse, selvværd, kropsbillede og spiseadfærd. 

"Uanset deres vægt havde kvinder med højere selv-medfølelse en bedre kropsbevidsthed og færre bekymringer over deres vægt, kropsform eller spisevaner," siger professor Kelly. 

"Der er noget ved en høj grad af accept og forståelse for sig selv, der hjælper folk til ikke nødvendigvis, at se deres kroppe mere positivt, men snarere erkende til at se deres krops ufuldkommenheder og have det okay med dem." 

Forskningsresultaterne tyder på, at forebyggelse af spiseforstyrrelser og sundhedskampagner, der fokuserer på at øge unge kvinders selv-medfølelse kan være en vigtig måde at fremme sundere vægtregulering uanset BMI.

 

 

Hvad mener du? Del din mening herunder!

Tags: kropsbillede, selvopfattelse, BMI, accept

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?