Overvægtiges kropstemperatur er markant lavere i dagtimerne end slanke menneskers.Overvægtiges kropstemperatur er markant lavere i dagtimerne end slanke menneskers.

Overvægtige har en lavere kropstemperatur

Har du svært ved at holde varmen, så kan det være årsagen til at du er overvægtig.

 

Det antyder i hvert fald en ny undersøgelse offentliggjort i Chronobiology International, hvor forskere påviser en sammenhæng mellem en biologisk manglende evne til at skabe tilstrækkelig kropsvarme og overvægt.

Undersøgelsen fandt, at fedme er forbundet med en betydelig reduktion af kroppens kernetemperatur i dagtimerne. Ifølge tidsskriftets redaktør Francesco Portaluppi medfører fede menneskers manglende evne til at omsætte energi til varme en langsigtet vægtøgning på ca. 2 kg om året i forhold til slankere mennesker - afhængigt af livsstil.

Den normale kropstemperatur, eller rettere kropskernetemperatur, ligger hos mennesker på 37°C (mellem 36.4 og 37.1 °C).

Fedme og overvægt skyldes en ubalance mellem energiindtag og energiforbrug, som i denne undersøgelse blev sammenlignet med slanke personers kropstemperatur.

Ni fede deltageres kernetemperatur blev i 20 timer konstant målt og sammenlignet med 12 slanke personers temperatur mens de slappede helt af. Kernetemperaturen var signifikant reduceret med en tredjedel grad (0,35 °C) i dagtimerne hos de overvægtige, mens den var ens i de to grupper i nattetimerne.

Dette biologiske handicap kan ifølge forskerne prædisponere nogle mennesker til at blive fede.

"Da kroppens kernetemperatur er en markør for energiforbrug, tyder resultaterne fra denne undersøgelse på, at et dagligt termogenisk handicap kan spille en afgørende rolle for overvægt," siger artiklens medforfatter dr. Pietro Cortelli fra Università di Bologna i Italien, der står bag undersøgelsen.

Cortelli understreger betydningen af ​​denne undersøgelse, der kraftigt understøtter muligheden for en ny behandling af fedme.

Selv om flere undersøgelser er nødvendige, mener Portaluppi, at den åbner for mere innovative måder at behandle fedme.

 

 

Tags: kropstemperatur, termogenese

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?