6 skjulte grunde til at din appetit øges

Er du hele tiden sulten uden at du egentlig dyrker mere motion eller på anden måde sætter forbrændingen i vejret, så kan det have mange årsager, der ikke er lige til at gennemskue.

 

Her er seks skjulte grunde til en stor appetit.

Du spiser på vejen

Spiser du ofte til og fra møder kan du ende med at spise meget mere og mere usundt.

En ny undersøgelse fra University of Surrey viste at deltagere i forsøg, hvor de enten skulle spise foran TVet, mens de talte med en ven eller mens de gik rundt, viste at deltagerne, der spiste mens de gik op og ned ad en korridor, kort tid efter spiste op til fem gange mere chokolade end de to andre grupper.

"Det kan skyldes at en gåtur er en kraftfuld form for distraktion, der forstyrrer vores evne til at regulere vores sult i forlængelse af fødeindtagelse. Eller det kan være, fordi en gåtur, selv i en korridor, kan betragtes som en form for motion, der berettiger at vi spiser mere senere som en form for belønning," siger forskerne.

Du tager visse typer medicin

Mange typer medicin kan stimulere din appetit. Stadig flere præparater, bl.a. mod leddegigt og allergi, har denne bivirkning. I nogle tilfælde får du din normale appetit tilbage straks du holder op med medicinen, men ved kroniske tilstande kan det være et varigt problem.

Du spiser for meget jern

Et højt jernindhold i kosten - især fra rødt kød - kan undertrykke et hormon, der regulerer appetitten og dermed bidrage til overvægt.

Et nyligt forsøg viste at jo mere jern, vi indtager, des større sandsynlighed er der for, at indholdet af det appetetiregulerende hormon leptin i blodet vil falde.

Jern er den ene mineral, som mennesker ikke kan udskille, så hvis vi spiser meget kød med meget jern risikerer vi, at det ophobes til et niveau, hvor appetiten øges.

  • 1
  • 2

Tags: appetit, overvægt, jern, skjoldbruskkirtlen, menstruation

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?