Bliver du ofte overmandet af sukkertrang, så er her en række tricks til at imødegå den.Bliver du ofte overmandet af sukkertrang, så er her en række tricks til at imødegå den.

6 tricks til at styre din sukkertrang

Vi kender - næsten - alle den pludselige trang til noget slik, en kage eller is, og det skyldes sjældent et fysisk behov, men for det meste en psykisk reaktion på noget vi tænker over eller noget andre siger.

En ny undersøgelse viser for eksempel at taknemmelighed giver os en øget lyst til at spise sødt - formentlig fordi vi associerer positive handlinger med smagen af sødt.

Forskere og diætister er uenige om man kan blive sukkerafhængig, men indtil de bliver enige kan du selv gøre noget ved din pludselige sukkertrang.

Flere undersøgelser viser at du kan stoppe disse pludselige anfald af trang til sukker med nogle simple strategier.

1. Forestil dig at spise chokolade

Et nyligt forsøg udført til et sundhedsprogram på BBC med Michael Mosley, som du måske kender fra adskillige programmer sendt på DR2, viste at alene forestillingen om at spise chokolade kunne reducere chokoladetrangen.

TV-holdet besluttede inviterede mere end 200 chokolade-entusiaster, der blev delt op i to grupper, for at deltage i et eksperiment, udtænkt af professor Carey Morewedge fra Boston University.

Den første gruppe blev bedt om at forestille sig at de spiste 30 stykker chokolade, en ad gangen. De skulle ikke bare forestille sig at de spiste dem i store håndfulde, men at de langsomt tyggede dem én efter én. Dette tog ganske lang tid.

Den anden gruppe skulle gøre det samme, men med blot tre stykker chokolade.

Derefter blev de bedt om at udfylde en kompliceret skema ved et bord hvor der tilfældigvis lå chokolade-stykker, som de kunne spise af imens.

Og rigtigt, den gruppe, der forestillede sig at spise 30 stykker chokolade spiste 37 procent mindre chokolade ved bordet end den gruppe, der havde forestillet sig at spise tre stykker.

Taktikken virkede også for mange af deltagerne, da de forsøgte tricket derhjemme.

Tags: sukker, sukkerafhængig

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?