Yoga eller andre stresssænkende teknikker bør være del af en sund slankekur.

Yoga og proteiner sikrer en sund slankekur

Kvaliteten er vigtigere end mængden af mad og motion, hvis du er på slankekur og stadig vil leve sundt.

 

Det viser en række artikler i tidsskriftet The Journal of Applied Physiology, hvor bl.a. motionsforskeren Paul Arciero fra Skidmore College i Saratoga Springs, New York,understreger de klare fordele ved en varieret træning, der omfatter vægttræning, interval sprint, strækøvelser (herunder yoga eller pilates) og udholdenhedstræning. 

Tilføj moderate mængder af protein regelmæssigt i løbet af dagen og du vil være godt på vej mod at reducere både total og mavefedt, øge muskelmassen og opnå optimale niveauer for blodtryk, blodsukker, og insulin.

Som medlem af American Heart Association rådgivningskomite og af både American College of Sports Medicine og Obesity Society er Arciero meget fortrolig med de motions- og kostråd, der kommer fra sundhedsorganisationerne.

"De tjener et godt formål, men de er komplekse og de bliver ikke formidlet på en måde, der er let for almindelige mennesker at forstå og indarbejde i deres daglige livsstil. Derfor ønskede jeg at kombinere et træningsforløb med en ernæringskomponent, der er simpel og forståelig for folk," fortæller han.

Han rekrutterede derfor 36 kvindelige og 21 mandlige frivillige i alderen mellem 35 og 57 år, der uden tvivl var ude af form. De trænede mindre end 60 minutter om ugen, havde ikke vægttrænet i de sidste ti år og var enten overvægtige eller svært overvægtige med et gennemsnitligt BMI på 28,6 og en gennemsnitlig fedtprocent på 36,6.

Efter tilfældigt at have inddelt deltagerne i tre grupper, skulle alle i 16 uger indtage den samme mængde valleprotein - 60 gram dagligt - men træne forskelligt. Valle er et proteinrigt overskudsprodukt fra mælkeproduktion. 

Den ene gruppe skulle ikke ændre deres motionsvaner, som var næsten ikke-eksisterende. Den anden gruppe blev bedt om at dyrke intens styrketræning fire gange om ugen, mens den tredje skulle følge et varieret træningsforløb, der inkluderede vægttræning, interval sprint, strækøvelser med en yoga instruktør og udholdenhedstræning.

Efter de 16 uger konkluderede Arciero, at dem, der havde fulgt den varierede træning havde de største sundhedsmæssige forbedringer og de største reduktioner i kropsvægt - både hvad angår totalt vægttab og fedtprocent, taljemål og blodsukker. Desuden oplevede gruppen den største forøgelse af ​​muskelmassen.

Interessant tabte alle grupper sig, selv dem, der ikke ændrede livsstil i løbet af perioden, men blot spiste det tildelte daglige 60 grams valleprotein. Denne konstatering støtter en tidligere undersøgelse fra Arcieros team, der viste at ved at øge mængden af ​​protein i en kost til så meget som 35 procent vil medføre vægttab og tab af mavefedt.

Samlet set støtter undersøgelsen en nytænkning af de nuværende antagelser om motion, som Arciero mener sætter for meget fokus på mængden af ​​motion istedet for kvaliteten.

"Det er meget svært kun at løfte vægte eller kun at træne påløbebåndet eller crosstrainer og være sund," siger Arciero.

 "Din træning skal sikre at du bliver en så fuldt integreret, levende person som muligt."

"Det handler ikke om blot at dyrke mere motion. Det handler om at finde et passende udvalg af øvelser og aktiviteter, der mest effektivt fremmer sundhed og fitness."

 

Tags: slankekure, proteiner, yoga

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?