6 grunde til at din slankekur allerede kikser

Du har et fedmegen

Adskillige undersøgelser i de sidste år har vist, at nogle mennesker bare er født med gener, der øger risikoen for fedme.

Forskere fra The Miriam Hospitals vægtkontrol og Diabetes Research Center konstaterede i 2014, at personer med variationer i disse "Fedmegener" har tendens til at spise flere måltider og snacks, indtage flere kalorier per dag og ofte vælger fødevarer med højt fedt- og sukkerindhold.

De fik 2.000 deltagere til at udfylde et spørgeskema om deres spisevaner i løbet af de seneste seks måneder. Samtidig undersøgte de deres gener med fokus på et dusin gener, der tidligere er blevet associeret med fedme. De undersøgte derefter, om disse genetiske markører påvirkede deltagernes kost og spisevaner.

Variationer i et gen kaldet FTO-genet var bemærkelsesværdigt markant forbundet med et større antal måltider og snacks om dagen, samt en større procentdel af energi fra fedt og flere portioner af fedtstoffer, olier og slik.

Resultaterne er stort set i overensstemmelse med tidligere undersøgelser hos børn. Forskere opdagede også, at personer med variationer i BDNF-genet indtog flere mejerivarer og kød, æg, nødder og bønner. De spiste også cirka 100 flere kalorier om dagen.

Du spiser rødt kød

Er di gået på en protein-lur med meget rødt kød indtager du også meget jern, der har vist sig at undertrykke formonet leptin, som også kaldes mæthedshormonet.

Jern er det ene mineral, som mennesker ikke kan udskille, så jo mere jern, vi indtager, des større sandsynlighed er der for, at indholdet af leptin i blodet vil falde.

Det blev understreget af en undersøgelse fra Wake Forest Baptist i 2015, hvor resultaterne af et forsøg med mus, der fik en kost med et meget højt jernindhold, viste, at de spiste mere.

Forsjerne konstaterede et 215 procents højere indhold af jern i musene på en jernrig kost. Desuden var deres leptin-indhold i blodet 42 procent lavere sammenlignet med mus på en normal kost.

Resultaterne blev verificeret gennem blodprøver af ferritin hos et stort antal mennesker, der deltog i en tidligere klinisk undersøgelse. Ferritin angiver mængden af ​​jern, der er oplagret i kroppen.

Forsøget viser, at fedtvæv reagerer på jernindholdet ved at justere hvor meget leptin, der produceres.

 

Like og del artiklen
Fed viden eller bare for tyndt?